Post Wed May 25, 2016 12:19 pm

ESMO - prezentare scurta

Universitatea Politehnica din Bucuresti alaturi de Universitatea Bucuresti au fost incluse pe lista centrelor de cercetare care trebuiau sa dezvolte programul ESA, ESMO - European Student Moon Orbiter, un satelit educational trimis spre Luna cu tehnologie inspirata de cea folosita de misiunea Smart1.
Universitatea Politehnica Bucuresti era responsabila acolo pentru 2 din subsistemele satelitului (ADCS si structura) in timp ce Universitatea Bucuresti era responsabila pentru dezvoltarea experimentului care viza monitorizarea radiatiei.
Din pacate acest proiect a fost oprit in aprilie 2012, atunci cand ESA a facut analiza fazei B (Preliminary Design Review). Desi concluziile raportului au fost favorabile muncii depuse de cele 20 de universitati europene care au participat sub supervizarea contractorului principal Surrey Satellite Technology Ltd (SSTL), comisia ESA a ajuns la concluzia ca finantarea proiectului ar depasi bugetul alocat, astfel ca deocamdata nu va exista o continuare practica a acestuia.

Romania va participa in 2014 intr-o misiune spatiala europeana spre Luna
http://www.spacealliance.ro/articles/vi ... 1006091129

http://www.esa.int/Education/ESA_conclu ... er_project

ESMO.jpg
ESMO.jpg (32.34 KiB) Viewed 37014 times
SpaceAlliance.ro